Un referèndum sense “ismes”

Per @marsallorente. Poca broma. El Barça s’hi juga molt en el referèndum convocat entre els seus socis pel 5 d’abril sobre la reforma del Camp Nou i la construcció del Palau blaugrana i l’espai Barça amb un cost de 600 milions d’euros.

Els socis del Barça NO s’haurien de plantejar el referèndum del Camp Nou en clau de valoració de la gestió de l’actual directiva sinó com un projecte de futur de club, dels i pels socis.

No oblidem que altres clubs, competidors directes del Barça, ja tenen en marxa els seus projectes. Les últimes 4 directives, la de Laporta inclosa, han coincidit en la necessitat de reformar el Camp Nou i la construcció d’un nou Palau blaugrana (que compleixi la normativa de la Euroleague) i altres instal·lacions que millorin el servei als socis. 600 milions per tot no sembla un cost desmesurat si tenim en compte que la reforma del Santiago Bérnabeu ( sense pavellons ni espais Barça) pujarà a 400 milions als què cal afegir el grapat de diners que s’han gastat en les recents reformes.

Si el referèndum s’acaba aprovant podria ser que aquesta directiva no executés el projecte sinó  que ho fés la que gunayés les properes eleccions. Per tant, no ha de ser un projecte d’una directiva sinó un projecte de club.

És cert que no hi ha arquitecte, ni maqueta, ni projecte definitiu però no tindria sentit encarregar-ho tot amb els diners, esforços i temps que això suposaria sense que abans els socis donessin la seva aprovació.

Asi-sera-el-exterior-del-nuevo_54399356020_54115221154_600_396

 

 

Hi ha un pressupost tancat i la necessitat d’actualitzar les instal·lacions del Barça i això ja és el més essencial per consultar. Ara és el soci qui ha de decidir i un referèndum en el que cada soci té un vot no sembla un mètode poc democràtic. Altres presidents de clubs rivals s’han reunit amb sí mateixos i ho han decidit a la búlgara sense preguntar als veritable propietaris del club.

Perquè això es com si vols reformar casa teva i demanes 4 pressupostos pel teu compte i oi que, abans d’encarregar res més li preguntaràs a la teva dona si hi està d’acord en la necessitat de fer la reforma? doncs això igual.

Això sí, seran les obres més importants de la història del Barça en 60 anys. O sigui que Bartomeu i la seva directiva estan obligats a ser més transparents que mai.

Unes obres que costaran 600 milions d’euros, i que duraran quatre anys (2017-2021), demanen moltes explicacions sobre quins son els objectius que complirà el nou estadi. Si es fa per animar més a l’equip i per a dotar-lo de molts més serveis o és simplement per encabir les 4 llotges pels russos adinerats de torn. I  sobre tot, com pensen pagar-ho.

És a dir, explicar amb pèls i senyals com es farà la licitació, el finançament, quin serà el mecanisme per a que els socis aprovaran el cognom de l’estadi i la previsió d’ingressos.

La directiva està obligada a fer una campanya impecable i el soci ha d’escoltar i votar al marge de temptacions de càstig.

Aquesta consulta mereix una reflexió basada en arguments per decidir el millor pel futur del club al marge dels maleits ”ismes”.

Pin It

Deja un comentario

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos necesarios están marcados *

Puedes usar las siguientes etiquetas y atributos HTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>