Thiago, una operació rodona.

Per @marsallorente. El Barça ha venut Thiago Alcántara al Bayern de Munich per 25 Milions d’euros. Es podria dir que ha estat una operació rodona si tenim en compte que ha convingut a les 3 parts.
El jugador creu que havia de jugar més i veia que en el Barça ho tindria difícil tenint a Xavi, Iniesta i Cesc per davant. Pep Guardiola, actual entrenador del Bayern, volia tenir al futbolista a la seva plantilla i el Barça, malgrat no haver-lo posat en el mercat, tampoc no l’ha intentat convence’l per a que canviés d’opinió. En el Barça tenen clar que el jugador que no vulgui seguir se li ha d’obrir la porta si arriba una bona oferta, encara que es tracti d’un futbolista molt aprofitable. Yaya Touré n’és un exemple. I encara que sembli estrany que un jugador format a la Masia decideixi marxar en el moment en què té a tocar la titularitat del primer equip cal respectar la decisió de Thiago perquè se’n va a un gran conjunt i a les ordres d’un gran entrenador.
201306244thiago-portadilla

És evident que Thiago és un futbolista extraordinari però a qui encara li falten alguns aspectes a millorar com la disciplina tàctica i el sacrifici defensiu, i pot ser, aquestes mancances han fet que no hagi estat titular en el Barça ni amb Guardiola ni amb Tito Vilanova. I en aquest sentit, 25 Milions d’euros per un jugador amb projecció però suplent no és un mal preu. La majoria creiem que Thiago era el relleu natural de Xavi Hernández, que cada cop podrà jugar menys partits, però sembla que ell és l´únic que no ho veia així.
Malgrat que aquesta temporada Thiago ha disputat 1934 minuts és cert que no ha jugat els partits importants ni tots el que cabia esperar. Això no vol dir que se l’estès convidant a marxar perquè tot just té 22 anys, porta 2 temporades al primer equip i està competint pel lloc amb els millors jugadors del món. Per exemple, Iniesta i Xavi no eren titulars a la seva edat i, en canvi, han acabat sent indiscutibles i imprescindibles.
És una qüestió de paciència. I per això fa la sensació que Thiago, sent molt bo com és, ell mateix i el seu entorn creuen que encara és molt millor. Si Tito Vilanova no ha fet res per intentar retenir-lo vol dir que té un bon substitut per ell. Sembla clar que Sergi Roberto té qualitats i nivell per ocupar el seu lloc. És evident que és un futbolista amb el què no hi té res a veure, amb d’altres característiques, sense la màgia ni l’última passada de Thiago, però amb un futbol més senzill, fiable i de primer toc.
L’hispano-brasiler és un jugador dels que agrada molt a la graderia mentre que el català és dels que valoren més els entrenadors, tant preocupats amb allò de l’equilibri tàctic.
Sent un gran futbolista com és Thiago penso que tampoc no tindrà fàcil la seva adaptació al futbol del Bayern ja que el conjunt alemany, amb grandíssims futbolistes però sense una gran estrella, basa el seu joc en un gran odre tàctic i una pressió defensiva ofegant sobre el rival, dos virtuts que, precisament, Thiago no té. El fitxatge del jugador del Barça trenca també amb la filosofia del Bayern on els fitxatges els feia el director esportiu, Matthias Sammer, i amb molt d’encert. El de Thaigo sembla una petició personal del Pep que s’ha fixat en la plantilla del Barça abans de mirar en el planter del Bayern.
En qualsevol cas, si Guardiola l’ha demanat es perquè sabrà on encaixar-lo. Que tingui molt sort menys quan jugui contra el Barça. Al cap i a la fi l’elecció de Thiago tampoc no és tant dolenta. Se’n va a un gran equip encara que hagi estat deixant el què en teoria era el club dels seus somnis.
Si Sergi Roberto dóna el gran rendiment que els tècnics blau-grana vaticinen la marxa de Thiago no ha de ser cap trauma.

Pin It

Deja un comentario

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos necesarios están marcados *

Puedes usar las siguientes etiquetas y atributos HTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>