LA RENOVACIÓ DE ZUBI

La directiva del Barça proposarà a Andoni Zubizarreta la renovació del seu contracte fins al juny del 2016, intenció que Sandro Rosell ja va deixar anar en la seva roda de premsa de valoració de la temporada. El Director esportiu, que acaba contracte al 2014, seguiria en el càrrec fins a la finalització del mandat d’aquesta junta. Al tornar de les minivacances que l’Andoni té previst fer s’iniciaran les negociacions.
Dintre de la directiva hi ha alguna veu discrepant però l’opinió majoritària es que Zubizarreta és un bon director esportiu. Segurament, la seva gran virtut es que és un executiu que accepta les directrius marcades per la Junta i s’adapta a les limitacions econòmiques del club. Sense anar més lluny, Txiqui va gastar-se prop dels 190 milions en fitxatges els seus dos últims anys quan Zubi en porta 166 en 3 anys.
De Zubi es valora molt positivament la seva integritat i honradesa en un càrrec que implica moltes temptacions, la seva discreció i serenitat alhora de frenar l’escalfor de l’entorn, virtuts que semblen pesar més que la seva aparent falta de lideratge en les gran decisions esportives.
I aquesta mancança de Zubi és, paradoxalment, el que el converteix en el perfil idoni en un Club dirigit per un president que coneix millor les estructures i els codis del futbol que els propis professionals.
Podria fer la sensació que Rosell vol fer de president i secretari tècnic alhora perquè sembla que sigui ell qui acabi assessorant a Zubi en les decisions esportives quan hauria de ser al revés.
Però tampoc és habitual en el futbol actual trobar-se amb un president que la “toqui” tant en l’apartat esportiu, com l’actual del Barça, que sembla haver-la encertat en les seves recomanacions de fitxar Neymar i el Tata Martino.
Diríem que Rosell proposa i Zubi disposa. Per això es compenetren tant bé.
Des de fora un té la sensació que Zubi podria fer molt més enlloc de resignar-se. Dir que la culpa de que el Barça no hagi incorporat un central és de Thiago Silva perquè no va voler venir palesa que la secretaria tècnica ni va encarrilar el plan A ni tenia plan B. Penso que Zubi hauria de llegir i xerrar menys i treballar una mica més.
En tot cas, si l’actual cos tècnic del primer equip escollit o aprovat per ell té contracte fins al 2015 i la resta de membres de la secretaria tècnica van renovar fins al 2016, no té sentit que Zubi no sigui renovat.

Pin It

Deja un comentario

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos necesarios están marcados *

Puedes usar las siguientes etiquetas y atributos HTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>