Autoritat moral per reaccionar.

Per @marsallorente. La relliscada del Barça a San Mamés torna a palesar que tots som resultadistes. Quan el Barça guanyava ens conformàvem encara que el seu joc no fregués la perfecció i ara que l’equip ja no juga al contracop però perd exigim que tornin els bons resultats. Més enllà del joc i els resultats estan les sensacions. I aquestes, no son bones al voltant de l’equip blaugrana. Els jugadors segueixen sent boníssims però si hi sumem que alguns estan molt castigats físicament i que no acaben de creure en el que fan sembla que no vulguin, i potser també és que que no poden. El cas és que l’equip ha perdut identitat. Ha quedat enmanillat per 2 rivals que han utilitzat la pressió ofegant a dalt. Precisament, la millor virtut del millor Barça. El Tata Martino va arribar prometent tocar el mínim possible l’estil i reinstaurar el compromís dels jugadors i la recuperació de la pilota en camp contrari; i 3 mesos desprès és, precisament, el que li manca a l’equip. La bona notícia és que son aspectes que treballant poden recuperar-se però falta que els jugador vulguin i l’entrenador se n’adoni que urgeix una exigència sense concessions als que més galons es creuen tenir. I això és precisament el que està faltant a Can Barça l’últim any i mig. Abans estava Guardiola que feia d’entrenador, de director esportiu i de president. Simplement, manava. L’any passat els mateixos jugadors van reconèixer que s’havien deixat anar i que no es treballava tàcticament quan Tito estava en la seva pròpia guerra a Nova York. El Bayern va despullar tot això. A l’estiu li tocava a Zubi i a la directiva prendre decisions per aportar cames joves i renovar compromisos perduts i només es va fitxar a Neymar, una gran incorporació, però insuficient. I a banda del central, que ja fa dos anys que tots reclamem, el mig del camp es va quedar sense alternatives perquè es va deixar marxar a Munich al substitut de Xavi i tampoc no es va fitxar a cap davanter centre. És veritat que a l’equip li està faltant 4 titulars indiscutibles com Valdés, Alvés, Alba i Messi però els grans han de tenir dos equips en una plantilla. El mercat d’hivern podria servir per corregir aquestes carències encara que no ofereixi massa possibilitats. I a això hem d’afegir-hi la pèssima gestió de la lesió de Messi, la nefasta pretemporada i l’excessiva complicitat que l’entrenador sembla tenir amb les vaques sagrades que es creuen intocables. Zubi és el director esportiu però la seva intervenció només és en casos extrems, quan es veu obligat a buscar entrenador. També és simptomàtic que els jugadors que eren una família al vestidor ja no es matin per seguir guanyant títols amb el Barça, com Valdés. Tot i aquestes deficiències arrossegades i algunes carències a la plantilla, encara hi ha equip. Ara és el moment de demostrar que també hi ha entrenador i president.

Pin It

One thought on “Autoritat moral per reaccionar.

  1. Una vez mas muy acertada tu opinion,Zubi no ha hecho bien los deberes y esto unido a que ni el ni el Tata estan llevando bien a cabo la transicion entre un equipo de leyenda y una prometedora generacion de futbolistas puede llevarnos a muchos peligros esta temporada.
    Es hora de tomar decisiones importantes,poner a los mejores en el campo y atreverse a sentar a mitos que no estan en forma.Si esto no se hace,ademas de perder titulos se podran perder a muchos jugadores (Bartra,Montoya…) Ademas de perder un tiempo de oro en la reconstruccion de un Barça mucho mejor.

Deja un comentario

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos necesarios están marcados *

Puedes usar las siguientes etiquetas y atributos HTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>